Release 2017-01-23 [NEH]

Klarna Checkout B2B implementerat

• Stöd för Klarna Checkout B2B implementerat. Om du aktiverar KCO för "Privatperson och Företag" kommer dina kunder kunna växla mellan KCO för privatpersoner (B2C) och KCO för företag (B2B).
  • Klarnas B2B-kassa tillåter enbart försäljning till samma land som butikens land. Om en slutkund väljer annat land än butikens land kommer enbart B2C-kassan att visas.
  • Klarna måste ha aktiverat B2B på ditt Klarna-konto för att du ska kunna sälja B2B.
  • Om du inte ser möjligheten att byta till "Företag" i KCO ute i butiken när du valt "Privatperson och Företag" i admin har Klarna troligtvis inte aktiverat B2B på ditt Klarna-konto.
  • Inställning för B2B-kassa och intresseanmälan till klarna gör du i webbutikens administration under inställningarna för betalsättet Klarna Checkout.

Övriga fixar och förbättringar

• Payex - bättre hantering av när en faktura ska sättas som betald i admin. Två nya betalstatus har lagts till. "delbetald" och "olikviderad payex".
  • Designeditorn - Ny version. Möjlighet att ändra design för betydligt fler parametrar än tidigare. Stöd har lagts till för designprofiler. Man kan välja mellan olika designprofiler och kan även skapa egna.
  • Sid- och layouteditor
  • Förbättring av SEO-urler för butiker med språkstöd.
  • Blocket "andra kunder har också köpt" har nu fått antalsbegränsare.
  • Fix av nedladdning av mallar.
  • Fix av filter som i sällsynta fall kunde visa "skräpkod".
  • Ikon i layouteditorn tillagd och den visar om ett block är gömt för en viss visning (desktop, platta, mobil).
  • Fix av flikar vars namn innehåller slash.
  • Fix av hantering av multipla instanser av "Utförlig beskrivning" i samma mall.
  • Lås & nycklar har nu högst prioritet för att avgöra om ett block ska visas eller ej.
  • Responsiv mall - inställning för om antal varor eller artiklar ska visas i minikundvagnen fungerar nu korrekt.
  • Responsiv mall - fix för style av kampanjkoder som var felaktig i vissa fall.
  • DIBS payment window - bättre felhantering om slutkund byter betalsätt vilket kunde göra att ordern stod som "pågående" i admin.
  • Export / Import - manuell import förväljer inte längre fält från föregående import.
  • Förbättrad hantering av kategorirabatt som i sällsynta fall kunde beräknas felaktigt.
  • Spårlänk för PostNord uppdaterad.
  • Förbättring av redigering av avvikande leveransadress för lagd order.
  • Fix av generering av dubbla ordermail i vissa fall.
  • Ecster - fix av orders som i sällsynta fall fick dubbla orderreferenser för samma order.
  • SEO-testet har blivit snabbare att köra för saker som innehöll inbäddat material (t.ex Youtube).
  • Förbättrad felhantering av loggfunktionen.
  • Funktionen skicka nytt lösenord i admin stödjer nu utskick till slutkunder med samma e-postadress (men olika login).
  • Minikassan i responsiva mallen går nu att stänga med ESC-knappen.
  • Förbättrad hantering av inställningar för kampanjkoder som ska gälla en viss varugrupp.
  • Orders lagda via Klarna faktura där slutkund angett ogiltig data går nu korrekt att korrigera av slutkund
  • Fix av kopiering av order till kundvagnen för artiklar som har "enkel varianthantering".
  • Orders lagda via Klarna Checkout går nu att editera i admin oavsätt om betalsättet har pris eller ej.
  • Fix av mobilversionen av webbutiken som i vissa fall inte visade artiklar korrekt för varor med flera varianter.
  • Filter sorterar nu korrekt för artiklar med olika lagerprofiler.
  • Sammanslagning av kundkort uppdaterar nu korrekt antal orders.
  • Fix av sällsynta tal som gjorde att visa kampanjkoder och artiklar i orderedit fick fel pris.
  • Det går nu att skicka med "sändingens innehåll" till DHL Express via Unifaun Online.