Epost-inställningar / webmail

För att läsa epost kan du välja att använda en epostklient som Thunderbird, Outlook etc. eller webmailen som du når genom din webläsare.

Webmail

Inloggning

Inställningar

För att ändra inställningar för vilken epost du vill skicka ifrån behöver du lägga till identiteter.

Du kan skapa fler identiteter som då blir valbara när du komponerar nya mail.

1. Klicka på kontosymbolen högst upp i högra hörnet, välj inställningar.
  2. Välj Konton i vänsterkolumnen och sedan Lägg till identitet under Identiteter.
  3. Fyll i vilken epost-adress och namn du vill skicka ifrån samt ev. CC, signatur, etc.
  4. Välj sedan vilken identitet som ska vara förvald när du skickar epost genom att dra den längst upp i listan så att den blir markerad med (standard).

Epostklienter

Inkommande epost

Protokoll: IMAP

Serverns värdnamn: mail.sbdrift.net

Port: 143

SSL: STARTTLS

Autentiseting: Lösenord

Utgående epost

Protokoll: SMTP

Serverns värdnamn: mail.sbdrift.net

Port: 587

SSL: STARTTLS

Autentiseting: Lösenord

Användarnamn

Fyll i med det användarnamn du valde tillsammans med mejladressen och lösenordet.

(Kontonamn + kontonummer, ex: mittkonto1)

Nedan finns en kom-igång-guide för Thunderbird.