Kundsegmentering

Genom att segmentera ut kunder kan du exempelvis skicka ut riktade nyhetsbrev eller kampanjer till kunder som köpt en specifik vara.

Du kan även filtrera ut hur många och vem som använt en specifik kampanjkod. (Läs mer om det här)

Börja med att gå in under Kundregister > Kunder i administrationen.
Du kommer då få fram alla de kunder som handlat i din butik sedan start. Eftersom vi vill göra en filtrering och söka efter kunder som köp en specifik vara väljer vi att klicka på Avancerad sök som du hittar till höger under sökfältet.

Vi får då upp alla de fält vi kan filtrera på. Scrolla till nedre delen och klicka på välj vara.

Ni kommer då få upp en ruta där ni kan välja den vara ni vill filtrera på, klicka på välj när ni markerat den vara ni vill filtrera på (se bilder nedan).

Vill du filtrera på ytterliga alternativ så som datum eller stad så fyller du även i detta. Klicka sedan på sök

Du kommer nu få en lista på alla de kunder som matchar de valen du gjorde i den avancerade sökningen.

Vi kan nu exportera alla dessa kunder för att sedan göra en import, antingen i ett externt system där ni kan skicka era e-postutskick eller skapa en ny e-postlista direkt i systemet under
Kundregister > e-postutskick.

För att exportera kunderna väljer ni att klicka på invertera som ni hittar längst ner till vänster på sidan. Klicka sedan på utför på markerade. Ni får då upp en meny där ni kan exportera listan som CSV-fil eller om ni vill skapa/uppdatera en e-postlista i systemet. Välj första alternativet om ni använder ett externt system.

Ni har nu filtrerat ut kunder som köpt en specifik vara och exporterat listan så att ni kan skicka riktade utskick till denna kundgruppen.

Lycka till!