Merförsäljning, Steg-för-steg

I denna artikeln tar vi en närmare titt på funktionen Merförsäljning. Kort sagt så fungerar merförsäljning på det viset att du kan erbjuda olika varor till reducerat pris när dina kunder handlar för över en viss summa i din webbutik.

Vi kan t.ex. erbjuda en vara gratis om en kund handlar över 2000kr.

För att aktivera merförsäljning i vår butik, går vi först in under Order -> Merförsäljning.

Väl inne under merförsäljning, behöver vi ange vilken vara vi vill erbjuda till reducerat pris. Vi väljer en vara genom dropdown-menyerna, och anger sedan vilken ordersumma det ska gälla över. En annan sak vi måste tänka på är att vi måste ange en maxsumma också. Därför kan det vara bra att ange att merförsäljningserbjudandet ska gälla mellan ordersummor på X-9999999999. Till sist måste vi ange det nya priset för varan. Detta kan ofta vara 0, men du kan också välja att bara erbjuda varan till reducerad pris istället för gratis.

Nu kan vi gå ut i vår butik för att se om det fungerar! Tänk på att lägga varor i kundvagnen för rätt ordersumma när du testar att det fungerar.