Release 2013-04-15 [NEH]

Huvudnyheter

Viktigt! Ny varu- och artikelredigering

Ursäkta röran vi bygger om.
Vi har gjort ett omfattande jobb i att bygga om all redigering av varor och artiklar i din administration. Därför har du fått ett helt nytt administrationsgränssnitt för hanteringen av varor och artiklar. Inställningarna är desamma, men du hittar dem på lite nya ställen. Detta har varit nödvändigt i förhållande till att vidareutveckla plattformen.

Vi hoppas att ni uppskattar uppdateringen och att hanteringen av sortimentet nu ska gå snabbare än tidigare. All information har också strukturerats upp så att det ska vara enklare att hitta. Den nya varu- och artikelredigeringen kompletterar de tidigare bulkfunktionerna i varulistan och artikellistan.

Om du har frågor gällande den nya administrationen av varor och artiklar - läs i vår manual!

Förbättringar

Sparad sök

I den avancerade sökningen för orderlistan (Order -> Order), varulistan (Sortiment -> Varor) och kundlistan (Kundregister -> Kunder) har du nu mölighet att spara din avancerade sökning som en sökprofil.

Det innebär att nästa gång du söker på samma sak behöver du bara klicka på sökprofilen som du sparat. Du kan spara flera sökprofiler i listningarna.

Kampanjkoder - fast rabatt och delar av sortimentet

Kampanjkodslogiken har blivit omskriven till stora delar. Nu kan du även för kampanjkoder som ger ett belopp som rabatt, istället för procent, begränsa koden till att bara gälla delar av ditt sortiment.

Övriga förbättringar

• La till artikelväljare samt datumsökning på prenumerationers avancerade sökning.
  • Artikelväljaren är uppdaterad så att det går att se hela varu- eller artikelnamnet om man har långa namn.
  • NEHTA uppdaterad så att kontaktpersonens namn skickas som kundnamn ifall inget specifikt sådant är inmatat. Detta för att Schenker bland annat ska fungera även om man inte har alternativ leveransadress där kontakt kan fyllas i.
  • Inne på Order -> Prenumerationer visas ny summan av förnyelsepriset ovanför listan så att du kan se det totala värdet av dina förnyelser i framtiden - kan kombineras med en sökning på exempelvis tidsperioder.
  • I varulistan (Sortiment -> Varor) kan du nu välja att lägga till visning av kolumnen kortfattad beskrivning.
  • La till så att den automatiska orderstatusbytaren loggar orderhistorik.
  • Fakturor har fått momsinformation uppdelad på momssatser.
  • Specter - Uppdaterade hantering av kampanjpris i specterkopplingen. Om man har "aktivera synkning av kampanjpris" aktiv så skickas kampanjpriset till "enhetspris" i Specter om kampanjen i butiken är aktiv. Ordinaripris skickas till "Ordinarie pris" i Specter. Om funktionen är inaktiv, kampanjen är inaktiv eller om kampanjpris saknas så skickas butikens ordinarie pris till "enhetspris" och till "Ordrinarie pris". Fältet "Ordrinarie pris" kan inte tömmas via api:et.
  • Bättre hantering av rödmarkering av felaktigt ifyllda fält i administrationen.
  • Detekteringar av ändringar av formulär i administrationen är förbättrad för varugrupper, fabrikat och dokument.
  • Uppdaterade nya popupkassan så att minikundvagnen laddas om efter att man klickat på soptunnan för att ta bort en artikel. Ändringen krävde att jag la till en ny klass på mini-kundvagnen så man måste gå in på LayoutEditorn och spara om sidan för att få den nya ändringen.
  • Title för när en order läggs på mobilsidan är fick språktag
  • La till Google Analytics ordertracking på Klarna Checkouts kvittosida samt Google Adwords.
  • Specterkopplingen skickar nu även över betaltyp för Klarna Checkout-order.

Fixar

• Google-analyticskoden för e-handelspårning uppdaterad för att skicka ordersumman korrekt.
  • Uppdaterade artikelväljaren på mobilsidan eftersom den i vissa fall visade fel pris för kampanjvaror.
  • Ändrade redirectsystemet så den slår ihop querysträngar korrekt vid flera querysträngar.
  • Fixade så kreditgränser och andra statistiksaker såsom kundens orderdata omräknas korrekt vid ihopslagning av kunder.
  • Uppdaterade funktionen för identifiering av ändringar i tinymce.
  • Förbättrade stödet för identifiering av ändring av checkboxar.
  • Beräkningslogiken för kampanjkoder något omgjord så att kampanjkoder inte kan höja kundvagnens summa, vilket även löser följproblem med dubbla koder och fraktpris.
  • Önskelistan ska inte längre visas mobilt ifall man inte har funktionen i webbutiken.
  • Fixade så att unikkod för extravarugrupper kan exporteras.
  • Vid sökning i webbutiken visar ny sökresultatet all data i miniproduktvisningen som ska visas. Tidigare saknades några fält.
  • Uppdaterade väljaren "antal produkter/sida" för varugrupper och fabrikat så att valet sparas i en cookie.
  • Bugfix av filter: vara med aktuell kampanj och ett kampanjpris=NULL visades inte korrekt i filtret (knappar och slider) samt sökningen fungerade inte korrekt.
  • TinyMCE-editorn fixad för Firefox vid klick på återställknapp.
  • Uppdaterade mobilmallen så att betalsätt och fraktsätt alltid är förvalt om det är möjligt (redan vid första visningen av kassan).
  • Inaktiverade sortering på sidan nya varor om man inte valt att ha sortingsalternativ synliga i butiken.
  • Uppdaterade funktionen för att defaultsortering av varor på varumärkessidan. Om man inte har filter eller miniproduktvisning ska defaultinställningen gälla
  • Popup-kundvagnen fungerar nu bättre i Internet Explorer.
  • Fixade miniproduktvisningen för visningen "Några varor från.."-funktionen.
  • Uppdaterade funktionen för sortering av varor på varugruppsidan så att den tar hänsyn till varor från undergrupperna om man har valt inställingen "Visa även varor från varugruppens undergrupper".
  • Fixade bildcaptcha-funktionen.
  • Uppdaterade filtret för att undvika fel om varugruppen/fabrikatet saknar varor.
  • Uppdaterade länkväljaren för en bildspelsbild i admin så att valet "länk" markeras korrekt om affiliate är inaktiverad.
  • Buggfix av logiken för när köpknappen ska visas på de nya product-small.
  • Buggfix av bildspels admin pga av syntax fel som gav felaktig visning i IE8.
  • DIBS Payment Window har fått bättre hantering av avrundningsfel.