Release 2013-02-25 [NEH]

Huvudnyheter

Inlagt stöd för Klarna Checkout

Många har väntat på Klarnas nya betallösning och kassa. Nu är den implementerad som en del av vårt betalflöde i webbutikens kassa. Klarna Checkout kan dessutom köras parallellt med andra betalsätt och det normala betalflödet i din butik, vilket rekommenderas om du exempelvis har företagskunder eller vill erbjuda betalsätt utöver Klarna faktura, Klarna konto och delbetalning, kortbetalning och direktbetalning via Internetbank. I vissa fall, om du har en äldre eller modifierad kassa kan du behöva ta hjälp av vår servicegrupp, service@nordiskehandel.se, för att uppdatera kassan. Då utnyttjar du smidigt dina servicetimmar som ingår i ditt paket. Läs mer om Klarna Checkout och anmäl intresse här på vår hemsida.

Våra betallösningar ingår alltid i alla våra paket. Vi tar inga extra transaktionskostnader!

DIBS Payment Window

Nu lanserar vi DIBS Payment Window.

DIBS Payment Window är ett nyare och enklare betalfönster med responsiv design så att upplevelsen blir bättre för slutkund i betalskedet. Läs mer om DIBS Payment Window här.

I samband med lansering har DIBS en lanseringskampanj med fria startkostnader, läs mer här på vår hemsida.

Och du som redan använder DIBS som betallösning kan enkelt uppgradera din integration från "DIBS FlexWin" till "DIBS Payment Window".

Våra betallösningar ingår alltid i alla våra paket. Vi tar inga extra transaktionskostnader!

Payair

Payair lanseras!

Payair är en ny tjänst för mobila betalningar som nu finns integrerad med webbutiken. Läs mer om Payair här.

Våra betallösningar ingår alltid i alla våra paket. Vi tar inga extra transaktionskostnader!

Kundvagn i popup

Ibland går det att öka konverteringen med små knep. Vi har skapat en popup-kundvagn som lägger sig mitt på sidan när någon lägger något i kundvagnen i din butik. Kundvagnen består av en sammanställning av innehållet i kundvagnen och en uppmaning om att gå till kassan eller handla vidare. Dessutom kan du enkelt lägga in en banner i kundvagnen så att du exempelvis kan ge en extra kampanjkod för att få besökaren till kund. Denna popup-kundvagn aktiverar du genom att gå in under Butik -> Inställningar -> Anpassning av butiken och kryssa i "Visa kundvagn mitt på sidan när något läggs i kundvagnen".

Observera att detta kräver uppdatering av filen INC-above.html vilket även vår servicegrupp, service@nordiskehandel.se, kan hjälpa dig med om du inte uppdaterar dina filer själv*.

* (Byt ut din fil till den senaste som du hittar här)

Google Tag Manager

Nu finns det implementerat stöd för Google Tag Manager i din webbutik. Observera att detta kräver uppdatering av filen INC-above.html vilket även vår servicegrupp, service@nordiskehandel.se, kan hjälpa dig med om du inte uppdaterar dina filer själv*. Läs mer om Google Tag Manager här.

* (Lägg till direkt under body taggen, eller byt ut din fil till den senaste som du hittar här)

Automatiskt byte av orderstatus

I webbutiken sparas alla order i din orderhistorik, även order som av någon anledning blivit avbrytna eller misslyckade när betalningen ska genomföras. Beroende på dina lagerinställningar kommer lagret i normala fall att reserveras även för dessa order så att kunden har möjlighet att slutföra ordern vid ett senare tillfälle. Därför behöver du exempelvis makulera dessa order manuellt för att återställa lagersaldot igen. Nu kan du ställa in så att denna tilldelning av orderstatus sker automatiskt efter X antal dagar för alla order som inte är slutförda (saknar en orderstatus). Inställningen görs under Order -> Inställningar.

Förbättringar

Automatiska kundnummer

Om du skapar kunder direkt i din administration så kan du nu ställa in så att dessa automatiskt också får ett kundnummer enligt din kundnummerserie. Inställningen görs under Kundregister -> Inställningar.

Uppdateringar på orderkortet

Nu finns det en knapp på orderkortet så att du kan logga in som kunden som beställt i din webbutik. Samma knapp finns sedan tidigare på kundkortet för inloggningskunder. För dig som använder dig av orderbyggaren och skapar nya/ändrade order utifrån en befintlig, så kan du nu se alla order som skapats utifrån en viss order på orderkortet, så att du enkelt hittar dem.

Antal order på kund

På kundkortet kan du nu snabbt se i Order-fliken hur många order en viss kund lagt utan att behöva klicka dig in på Order-fliken. Antalet kan också visas i direkt i ditt kundregister (använd skiftnyckeln för att lägga till kolumnen i listan).

Sökningar

Varu- och artikellistan (Sortiment -> Varor/Artiklar) söker nu också på streckkoder. Dessutom är avancerad sök i varulistan utökad så att du kan söka ut alla varor som matchar ett filterattribut eller ett extrafält.

Attribut

Attributen kan nu även kopplas till kunder och kunders kontaktpersoner så att dessa kan taggas på önskat sätt. Du kan även söka fram kunder baserat på vilka attribut de har och även enkelt massuppdatera kunderna. Använd detta för att exempelvis segmentera ditt kundregister eller förbereda för maillistor. Attributen kan ställas in och ses på enskilda kunder på kundkortets (Kundregister -> Kunder -> Välj en kund) flik "Kundinställningar". Attributen är samma som används för sortimentet och API:et är utökat för att hantera attribut på kunder.

Bulkborttagning av extravarugrupper

Dina varor kan ligga i en eller flera varugrupper (kategorier). Nu kan du enklare massuppdatera vilka varor som är knytna till en viss varugrupp. Tidigare har du kunnat byta huvudvarugrupp och lägga till i extravarugrupp. Nu kan du också massuppdatera borttagning av koppling till extravarugrupper. (Sortiment -> Varor -> Markera aktuella varor -> Utför på markerade -> Ta bort från extravarugrupper.

Avregistera från mailutskick

Nu kan du enkelt lägga till en e-postadress i den globala listan för avregistreringar. Kunder kan sedan tidigare avanmäla sig från mailutskick direkt i nyhetsbrevet, men om du behöver avresitrera någon mailadress manuellt kan du nu lägga till den i avregistreringslistan under Kundregister -> E-postutskick -> E-postlistor -> Visa globalt avregistrerade kunder.

Tillverkarens artikelnummer

För dig som behöver tillverkarens artikelnummer på orderraderna på orderkortet i admin går det nu att lägga till via skiftnyckeln inne på orderkortet så att det visas tillsammans med övrigt artikelinformation på beställningen. Även API:et är utökat med detta.

Övriga förbättringar

• Förbättrade cachefunktioner.
  • Cache av topplista.
  • API: Kan nu generera kundnummer.
  • La till tags på attribut. Stöd även tillagt i API.
  • Orderhistoriken visar vilket betalsätt det byts till ifall systemet bytt till alternativt betalsätt.
  • Samtliga mailrutiner förbättrade.
  • API-användarens defaulspråk ändras nu vid språkbyte.
  • Förbättring av färgväljaren i admin.
  • La till saknade extrafält på varu- och artikelmassuppdatering.
  • Kredit på kund är nu sökbar samt visas i listan.
  • Klarna: Man kan ställa in ifall månadskostnad ska visas eller inte i kundvagnen.
  • Lagt till stöd i TinyMCE att hantera bla embedded Flash.
  • La till kod för att dölja köpknappen om varan har ett obligatoriskt produktinformationsfält. För de nya produktsmall mallarna visas knappen "mer info" istället för köpknappen.
  • La till inställning under Marknadsföring->SEO-avancerad för att visa kortfattad beskrivning för nyhet som meta-description om nyheten saknar meta-descrition. La även till en text som informerar att man kan använda i "smart beskrivning" för vara.
  • Extrafälthantering förbättrad.
  • Attributredigering förbättrad.
  • Uppdaterade varugruppsidan i admin så att varugrupplistan laddas om när man stängt redigerafönstret.
  • Symbolhantering förbättrad.
  • Dokumenthantering förbättrad.
  • Logga in som kund knapp på orderkortet.
  • Sök på artikel-/varulista i admin söker nu även på streckkoder.
  • Mobilversionen av webbutiken visar nu stafflade priser.
  • Produktinformationsfälthanteringen förbättrad.
  • La till tagfält på banners.
  • Bildspel har har fått tagfält.
  • Textblock har fått tagfält.
  • Formulär från formulärbyggaren har fått tagfält.
  • Topplistor har fått tagfält.
  • La till så man kan välja att massuppdatera rabattkategori till "Ingen".
  • Har tagit bort antalsbegränsningarna i multiprisuppdateraren.
  • Röda kryss som tar bort valda varor/artiklar/varugrupp/fabrikat på avancerad ordersök.
  • La till stöd för funktionen "Lagerhantering, dölja produkter" i filtret.
  • API: La till extrafält på länkade produkter (rtext/rselect).
  • La till sökning på attribut på kunder.
  • La till sök på attribut och extrafält på varor.
  • Bulkredigering av kunder kan nu redigera attribut.
  • Bulkredigering av produkter/artiklar har fått en förändrad attributhantering.
  • Kopierade ikonen för "information" som finns i filtret så att den ligger i butikens rot och kan redigeras från administrationen.
  • Valutor har fått inställning för tusentals samt decimalavskiljare.
  • La till funktion för att uppdatera orderlistan efter att sidan redigera order har stängts i admin.
  • La till val för decimalseparator i import/export-funktionen.
  • La till Handelsbankenfinans som betalsätt i Specterkopplingen.
  • Gjorde om visningen för sökstatistik och vanliga felstavningar.
  • Uppdaterade Köp N betala för M-administrationen.
  • La till förklarande text av rabattartiklar på sidorna kampanjkoder och Köp N betala för M i admin.
  • Exportera länkstatistik från nyhetsbrevsutskick som csv.
  • Förvald enhet borttagen från varor->inställningar. Nu ställer man in den genom att klicka in rätt radiobutton på enheter-listan.
  • Fixade så fabrikatlistan laddas om när man redigerat fabrikat från den.
  • Tillåtna länders landväljare förbättrad så man kan välja flera länder och även söka.
  • Tillåtna länder har fått bulkradering.
  • Snabbsök på admin/varor söker nu på kortbeskrivningen också.
  • Uppdaterat logiken för "Redigera kampanjkod" så att man inte behöver spara om sidan för att informationen ska uppdateras.
  • La till en ny inkludefil "brand-head.htm" och uppdaterade logiken för hur många varor som visas per sida. Om man har väljaren för "antal varor" i butiken så ska den avgöra antalet annars gäller inställningen i admin. Obs! Gamla butiker kommer inte att få uppdateringen eftersom include av brand-head.htm sker i brand.html som ligger i butikens rot.

Fixar

• Uppdaterade sökfunktionen så att den tar hänsyn till lås på nyhetskanal när den returnerar nyheter.
  • Om en varugrupp endast hade en undervarugrupp och den hade ett aktivit antilås så blev menyn felindenterad.
  • Fixade bugg gällande antilås på varugrupp. Vid visning på sidan "alla varor" och första sidan så visades ibland tomma sidor.
  • Auriga (Nets): Ändrade callbackhanteringen så den ser skillnad på betald och auktoriserad.
  • Formulärbyggaren: Fixade problem om man avbröt.
  • Fixade mailmallen för orderbryggarens bekräftelsemail så rätt data ska följa med.
  • Uppdaterat mailmall för "godkännande av redigerad order". Radbrytningar finns nu med i html-mailet.
  • La till saknad språktagg för "Info" knapp som visas i miniproduktvisningen.
  • Fixade länk på varumärkessymbole i miniproduktvisningen så att man länkas korrekt till produktsidan.
  • Fixade sortering på samtliga kategori- och fabrikatsidor.
  • Fixade problem med sms/telefonnr/email i orderbryggaren.
  • Fixade till antilåsplacering på redigera sidor.
  • SEO-urlinställningarna i admin fixar nu åäö och andra fel.
  • Ändrade manuallänken i hjälpmenyn så den går till nya manualen.
  • Fixade sidväljaren på ordrar under kundprofilen så att kunder med fler än 25 order visar alla kundens order.
  • Fixade bugg i kundlistan vid ihopslagning av kunder.
  • Fixade layoutproblem med betalsidan för sweawebpay dvs sidan order-pay.html.
  • Fixade valideringsfel i koden så att sidorna validerar korrekt.
  • Bildspel som endast innehåller bilder som inte ska visas pga datumstyrning visades felaktigt med andra bilder från webbsidan.
  • Copyright i footer uppdaterad.
  • Fixade export av kampanjpris så att profiler men komma-separerade priser får priset rätt.
  • Fixade koden för mail vid orderstatusändring så den inte orsakar problem ifall det inte finns någon kund på ordern.
  • Fixade visning av nyhet på nyheter som saknade kortfattad beskrivning.
  • Fixade bugg i varianthanteringen i mobilbutiken. Priset i selectlistan visades inte alltid korrekt vid kampanjpris.
  • API: Fix av artikelhanteringen så man kan skicka in 0-priser i prislistor.
  • Produktfiltrets slider tog inte alltid hänsyn till kampanjpris på korrekt sätt.
  • Momsinställningar för produktfiltrets slider är fixat.
  • API:et hanterar inskick av html bättre i exempelvis beskrivningsfält.