Release 2013-05-13 [NEH]

Huvudnyheter

Sökfunktionen i webbutiken förbättrad

Sökfältet i webbutiken är uppdaterad så att den automatiskt ger förslag på varor, varugrupper, fabrikat och nyheter där söksträngen matchar namnet på dessa objekt. Besökaren kan bläddra mellan förslagen och gå direkt till ett av dem - eller välja att söka normalt och komma till sökresultatsidan. Observera att förslagen enbart matchar på namnen och att det därför kan bli fler sökresultat än vad förslagen visar då sökresultatsidan även söker på många andra fält såsom artikelnummer och produktbeskrivningar. Sökresultatsidan visar även enbart varor och nyheter (dvs inte varugrupper eller fabrikat, dessa visas bara som förslag när man skriver i sökfältet).

Observera att för att denna uppdatering ska gälla kan du behöva uppdatera filen "mini-search.htm" om du har en modifierad butik. För icke-modifierade butiker ska funktionen automatiskt fungera.
Kontakta service@nordiskehandel.com om du vill ha hjälp att installera funktionen. Eller hämta filen i vår manual

Förbättringar

• Fakturafunktionen något förbättrad. Gränssnitt omgjort till nya administrationsgränsnittet, fakturahistorik tillagt, påminnelsestatus tillagt.
  • Formulär som skapats med formulärbyggaren töms nu när de skickas iväg till butiken så att det är tydligt att de skickas.
  • Hantering av pluginfunktioner för kundunika lösningar förbättrade.
  • ChangedTime på Variant i API tar nu även hänsyn till när lagret ändrats

Fixar

• Fixade hantering av betalsättslogotyper.
  • Fixade en minimihöjd för orderlistan.
  • Fixade inladdning av kampanjkoder i kassan för att unvika eventuella problem med att kampanjkoder laddades in felaktigt i väldigt specifika situationer.
  • Fixade jQuery för att undvika problem för Internet Explorer tillsammans med importfunktionen för sortimentet.
  • Fixade inställningarna för att välja giltiga länder för webbutiken under kundinställningar för de butiker som saknar stöd för internationell handel.
  • Popupkassan uppdaterar nu även minikundvagnarna direkt, exempelvis när man raderar en artikel från popupkassan.
  • Fyndiq tar nu den korta produktbeskrivningen istället för den utförliga - denna ändring beror på att Fyndiq inte tillåter html-kod i sina beskrivningar.
  • Sökfunktionen i webbutiken ger nu även förslag på alternativ sökning enligt inställningarna även om man fick träff på sin sökning. Kräver uppdatering av search.html.
  • Några av mailen som skickades från systemet saknade content-type och teckenkodning. Detta är fixat så att eventuella mailklienter som inte visade mailen korrekt numera gör det. Felet yttrade sig främst i konstiga tecken för exempelvis å, ä och ö.
  • Fixade bildcaptchan på formulär som skapades av formulärbyggaren.
  • API: Fixade fel när man skickade tom prisinformation på en artikel.
  • Klarna Checkout uppdaterad för att förhindra att order skapas om fraktsätt saknas.
  • Fixat språkhanteringen för DIBS Payment Window.
  • Bättre hantering av specialtecken såsom Trademark-symboler.
  • Fel i bildinställningarna som gjorde det svårt att spara är åtgärdade.
  • Diverse Internet Explorer-relaterade buggar i administrationen åtgärdade.