Release 2014-02-17 [NEH]

Huvudnyheter

PayEx - nya betalsätt tillgängliga

Vi har uppdaterat betalkopplingen mot PayEx så att ni får tillgång till deras senaste Faktura- och Delbetalningstjänster. I webbutikens administration finns nu även valen Faktura 2.0 och Delbetala 2.0 att välja för PayEx. Observera att du behöver tjänsterna aktiva hos PayEx. Anmäl intresse här så bjuder PayEx på de första sex månaderna (gäller tom 31 mars 2014).

Fixar

• Bugfix av orderstatistikfunktionen i admin.
  • Fixade bugg i visade av betalsätt i kassan för att undvika problem i vissa kundunika mallar.
  • Om man låser access till en sida och har denna sida i sin meny, försvinner nu även menyalternativet. Gäller vanliga sidor.
  • Förbättrat hantering när PayEx skickar tillbaka en tom leveransadress till ordern i de fall man satt inställningen på betalsättet att adressen ska hämtas från PayEx istället för det som är ifyllt i kassan.
  • Fixade olika problem vid import av varugrupper i sortimentimporten.
  • Fixade Nets-kopplingen så den stödjer Nets callback (för att exempelvis tala om när en transaktion blivit betald). Denna URL visas på dina betalsättsinställningar i administrationen och ska ställas in under callback-inställningarna hos Nets. Den är inte nödvändigt att ställa in, men det rekommenderas för att få mer tillförlitlig betalstatus i webbutiken vid bankbetalningar. Dessutom krävs denna inställningen om betalstatusen i webbutiken ska uppdateras vid ändringar (capture/kreditering) i Nets admingränssnitt. Även felloggningen har förbättrats.
  • Nu kan du välja att visa useragent (vilket operativsystem och webbläsare) kunden har använt när den lagt en order i din webbutik, vilket underlättar eventuella tester eller felsökning.
  • Klarna Checkout (KCO) har fått inlagd spärr för att förhindra dubletter av samma kampanjkod.
  • La till Netaxept samt förbättrade SveaWebPay i Specterkopplingen så att dessa betalningar kan hanteras från Specters gränssnitt.
  • Kundens kommentar på ordern visas nu korrekt i orderlistan för de som valt att visa denna kolumn.
  • Mailmodulen uppdaterad för att förhindra fel i subject-/ärenderaden, t ex försvunna blanksteg.
  • På orderkortet i admin finns en knapp för att "Kontrollera betalstatus". Denna visas nu bara för de betalsätt där den fyller en funktion (Nets och Klarna). Dessutom har vi lagt till en knapp för "Visa faktura" för de betalsätt där ni kan hämta fakturan direkt på orderkortet (PayEx Faktura 2.0, Klarna, KCO, Handelsbanken).
  • Fixade problem med momsberäkningen på kampanjkoder vid delad moms. Fixen löser utskrifter av manuella fakturor och momsuppdelningen på dessa.
  • Uppdaterade all-products.html för att få sidväljaren att fungera bättre. Observera att detta kräver att all-products.html uppdateras i din butik. Du kan uppdatera själv genom att hämta senaste filen och ansluta via webDav till din butik, eller kontakta service@nordiskehandel.com för hjälp under ditt serviceavtal.
  • Mobilkassan fixad för att förbättra hantering av förvalda fraktsätt och problem med KCO.
  • Artikelnummer avrundas nu inte i artikelnummerfältet. Artikelnumret blev korrekt sparat i databasen tidigare men visades fel i fältet om det började eller avslutades med en 0:a.
  • Moms på fraktsätt som är annat än 25% hanteras nu även av KCO och förbättrade hantering av orderlåsning och kundskapande från KCO-orders.
  • Specter - förbättrat hantering av lagersaldouppdateringar från Specter.
  • Billmate har fått förbättrad hantering av avrundningar för att undvika problem med betalningar.
  • Inloggningskunder med lagrad leveransadress som var förvald skrev i vissa fall över fakturaadressen på ordern där leveransadressen inte var vald.