SveaWebPay Hosted Service stängs ner och ersätts med nyare SveaWebPay-integrationer

Betalningsrutinen "GAMMAL - Svea Ekonomi - SveaWebPay Hosted Service" (tagg: SVEAWEBPAYHOSTED) kommer att stängas ner och tas bort ur Nordisk e-handels plattform under december månad 2014. Integrationen och betallösningen är gammal och sedan tidigare ersatt med nyare integrationer.

För de kunder som fortfarande använder sig av denna gamla lösning, och vill fortsätta ta emot betalningar via SveaWebPay måste istället använda dig av den nyare betalintegrationen:

• SveaWebPay - Faktura/Delbetala
    För fakturabetalningar / delbetalningar

Byte av betalningsrutin, steg-för-steg

1) Klicka på skiftnyckeln för att ändra vilka kolumner som syns i tabellen med betalsätt.

2) Välj "Betalningsrutin" och flytta den till högra boxen.

3) Spara.

4) Leta upp alla betalsätt med Betalningsrutin "SVEAWEBPAYHOSTED"

5) Klicka på redigeraknappen.

6) Kryssa ur checkboxen för "Aktiv" och "Kan användas i mobilsite" så att betalsättet inte längre används i butiken.

7) Klicka på Spara. Du har nu inaktiverat betalsättet.

8) Klicka på plusknappen för att skapa ett nytt betalsätt.

9) Börja med att fylla i alla information och inställningar på fliken "Beskrivning / Bild"

10) Fortsätt med att göra detsamma för fliken "Inställningar"

11) Och fliken "Giltiga betalsätt"

12) Och fliken "Giltiga länder"

13) Välj därefter "SveaWebPay - Faktura/Delbetala" som betalningsrutin.

14) Fyll i ditt kundnummer hos SveaWebPay. Välj produktion. Om du inte har kundnumret framför dig kan du kolla på ditt gamla betalsätt som du tidigare inaktiverade.

15) Välj om du vill erbjuda "Fakturaköp" eller "Delbetalning". Om du vill erbjuda båda behöver du skapa två betalsätt. (Gör om steg 8-18 när du är klar i så fall)

16) Bestäm hur adressuppgifter ska hanteras. När du använder dig av SveaWebPay kommer SveaWebPay att ha giltiga adressuppgifter knutna till personnummer/organisationsnummer. Om kunden skulle ange några andra uppgifter i kassan så kan du välja om SveaWebPays uppgifter ska skriva över de kunden själv fyllt i. Adressuppgifterna från SveaWebPay hamnar då på ditt orderkort så att du levererar till folkbokföringsadressen oavsett vad kunden angett i kassan. Detta avgör också hur eventuell risk på fakturorna som säljs till SveaWebPay hanteras. Kontakta SveaWebPay för mer information.

17) Ange ditt användarnamn och lösenord hos SveaWebPay. Om du inte har uppgifterna framför dig kan du kolla på ditt gamla betalsätt som du tidigare inaktiverade.

18) Klicka på spara. Ditt nya betalsätt är nu uppsatt och konfigurerat.

19) Klart. Glöm inte att gå till kassan i din webbutik för att se så att allt ser bra ut. Lägg också en testbeställning så att du vet att allt fungerar precis som du vill och så att du kan svara på eventuella frågor dina kunder har när de handlar.