Tips om bra verktyg för specificering

Verktyg som vi själva använder för att göra enklare specifikationer internt och mellan oss i nordisk e-handel och mellan oss och kunden.

• Awesome Screenshot: Capture & Annotat
    Plugin som du kan installera i din webläsare för att ta (skärmdumpar) screenshoots på en webbsida och där det går att markera ett område, eller lägga upp en pil och text.

Eftersom det är olika versioner till olika typer webläsare (crome, firefox, internet explorer, safari ets. ) så kan ni bara söka på Awesome Screenshot: Capture & Annotate så laddar ni bara ner den plugin som passar er webläsare

• PIXLR: http://pixlr.com/editor/
    Enkelt och gratis nätbaserat bildbehandlingsprogram, där ni kan importera en skärmdump (Ctrl+PrtSc) och göra enklare om disponeringar av era olika element.

• Balsamiq, http://www.balsamiq.com/
    Verktyg för att göra skisser av gränssnitts

• Paint och Preview
    Paint i Windows och preview för MAC är inbyggt i respektive OS och duger för buggrapporter eller enklare förslag. En pil, ringa in, två rader text osv är oftast det enda som behövs.

• Pencil
    Plugin till Firefox, https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/pencil/