Arbeta med drop shipping i Webbutiken

Med drop shipping ges du möjligheten att driva en e-handel utan att sitta på ett lager. Varorna skickas istället direkt från din leverantör!

Funktionen drop shipping ger dig möjlighet att få en översikt av de varor som beställts med lagerprofilen drop shipping. Funktionen kräver att du har avancerad lagerhantering aktiverad .

För att använda drop shipping funktionen måste du först skapa en ny lagerprofil under Sortiment > sortimentsinställningar. Leta upp området som handlar om lagerprofiler och klicka på Ny lagerprofil.

När du skapar lagerprofilen så ska lagerhanteringen vara ställd till drop shipping och beställningshanteringen vara satt till ingen samt att du väljer att inte visa hur många du har i lager för de varor som kommer använda denna profilen.

När du är klar med att skapa din nya profil så klickar du på spara.
Ska_rmavbild_2017-06-05_kl._11.14.58.pngTänk på att ändra uppförande för vissa orderstatus. Tex är det lämpligt att ändra så Fullt levererad har inställningen Visas för Drop shipping lagerprofil satt till Nej Detta gör att en order satt till Fullt levererad inte längre dyker upp i översikten för de artiklar du bör beställa hem. Du gör detta genom att gå in under Order > orderinställningar och redigerar orderstatusen Levererad. (se bild)

Under Sortiment -> Varor behöver du redigera lämpliga varor och ändra så de är satta att använda din Drop shipping som lagerprofil.

Under Order -> Drop shipping kan du sedan se antingen vilka order du har som berör din Drop shipping, eller få en översikt över artiklar du bör beställa in och hur många.