Våra HTML-redigerare i webbutiken

Om Xinha och TinyMCE

På Nordisk e-handel kan man välja mellan de två open-source HTML-editorerna Xinha och TinyMCE. Dessa två är HTML-redigerare såväl som texteditorer. Xinha är kraftfullt och community-framtaget. Programmet är en favorit för många då det har varit med ett tag. TinyMCE är svenskproducerat och har sin ungdom till trots vunnit många anhängare tack vare att det enkelt integreras med olika innehållshanteringssystem.

TinyMCE

Först ska vi ta en titt på TinyMCE. Vi ska titta närmare på hur man klistrar in text, laddar upp bilder och filer. Vi går även igenom hur man går till väga för att länka genom bilder, text och filer.

Hur man gör för att klistra in text:

Använd Paste, Paste as Plain Text, Paste from Word för att klistra in texter från andra källor.

Hur man gör för att ladda upp samt länka filer:

Klicka på logotypen bredvid trädet, ”ezFilemanager”.

Välj därefter ”New directory” och namnge en ny mapp

…. varpå du hamnar här

Tryck på ”Bläddra” och välj en en fil att ladda upp

Därefter markerar du texten du vill ska agera länk

….högerklickar och klickar på ”Insert/Edit link”

...och väljer den länk som lagts upp i mappen som just skapats

Klart!

Hur man länkar:

Markera din text, högerklicka och välj ”Insert/edit link”

...här fyller man i adressen man vill länka till och väljer ”Insert”

Klart!