Arbeta med lagerhantering i Webbutiken

Denna del av manualen tar upp hur lagerhantering avancerad fungerar. Skillnaden mellan lagerhantering standard och lagerhantering avancerad är att standard endast tillåter en lagerprofil. Standard visar om varor är i lager eller ej, men går att beställa även om en vara är slut på lagret.

För att komma åt lagerinställningarna, gå till sortiment -> inställningar och scrolla ner till sektionen Lagerhantering.

• Visa lagerstatus i butiken - bocka i rutan för att aktivera visning av alla dina lagerprofiler.
  • Förvald - bocka i den lagerprofil du vill att dina varor automatiskt ska tilldelas när de skapas.

För att redigera en lagerprofil, tryck på Ändra bredvid lämplig lagerprofil. För att skapa en ny , klicka på Ny lagerprofil. Vid redigering eller skapande av ny lagerprofil öppnas ett nytt fönster med följande val:

• Namn - namnet på din lagerprofil.
  • Tag/identifierare - kan ignoreras om du inte avänder dig av Shopsync och Visma administration.
  • Lagerstyrning
    • Ingen lagerstyrning - vid beställning räknas inte lagret ner.
    • Räkna ner lager vid order - vid beställning räknas lagret ner.
    • Drop shipping - special, varor beställs endast in vid behov. Se (6.3.1).
  • Beställningshantering
    • Ingen beställningshantering - det går att beställa varor som är slut i denna lagerprofil.
    • Neka beställning över lager - det går inte att beställa varor som är 0 eller mindre i denna lagerprofil.
  • Visa lagerstatus i butiken
    • Inte alls - lagerstatus visas aldrig i webbutiken för denna lagerprofil.
    • Lagerprofilnamn - namnet på din lagerprofil visas i webbutiken.
    • I lager/Ej i lager - webbutiken visar om varor som ingår i denna lagerprofil finns i lager eller ej, men inte hur många.
    • Ankommande + i lager - webbutiken visar antal i lager och ev. ankommande från leverantör.
    • Egen SBscriptkod - för den scriptkunnige finns möjlighet att skräddarsy hur visning för denna lagerprofil ska ske.
  • Notera att om du vill ändra  texterna/ ordern så kan man
    A) kopiera SBscriptkod från "Lager / Ej i lager"
  • B) Välja Egen SBScript kod och värden eller så kan man byta översättning / namn under språktexter på tex "IN_STOCK"

<%IF $stock_available>0 THEN%>[%IN_STOCK I lager%]<%ELSE%>[%NOT_IN_STOCK Ej i lager%]<%ENDIF%>

Figure 6.3: Redigering / skapande av lagerprofil
Image web_lager-edit

För varje vara (Sortiment -> varor) behöver du sedan göra följande inställningar:

• Lagerprofil - välj den lagerprofil denna vara ska använda sig av.
  • Disp. - hur många av denna vara som finns i lager. Vid order av varor räknas lagret ner.
  • Best. - hur många av denna vara du beställt från leverantör. Behöver inte användas.

Figure 6.4: Lagerinställningar  för vara

Image web_lager