Arbeta med bildimport i Webbutiken

Med vår bildimport Picsync kan du enkelt importera bilder från en katalog på din dator till dina varor eller artiklar i din webbutik.

Med vår bildimport Picsync kan du enkelt importera bilder från en katalog på din dator till dina varor eller artiklar i din webbutik. Programmet försöker matcha filnamn på dina bilder mot artikelnummer i webbutiken.

Filnamnen på bilderna måste (förutom dess filändelse) vara identiska med artikelnumret för att programmet ska kunna importera rätt bild. T.ex om du har artikelnummer 100bXb56 måste bildens filnamn vara 100bXb56.jpg, 100bXb56.bmp, 100bXb56.png eller liknande. Det går bra att ha andra filtyper än bilder i den katalog du importerar bilder från.
Filer som inte är bilder kommer ignoreras av systemet.

Använding av bildimporten:

1. Gå till Sortiment -> Bildimport i webbutikens administration.
2. Klicka på Starta PicSync.
3. Vänta på att programmet ska starta.
4. Path to image directory - bläddra här fram till till katalog att importera bilder ifrån.
5. Välj om du vill importera varubilder eller artikelbilder - Upload to producs - om programmet hittar någon bild som matchar ett artikelnummer för en viss vara kommer bilden att importeras som Varubild 1. - Upload to variants - om programmet hittar någon bild som matchar ett artikelnummer för en viss vara kommer bilden att importeras som Artikelbild.
6. Klicka på Transfer images to shop för att starta bildimporten.
7. Bildimporten börjar nu försöka importera bilder. Under Event log får du status över vilka bilder som importerats, filer som inte importerats och varför.

Pic-Synk Bildimport

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

3 Kommentarer

• 0
    Avatar
    René Nielsen

Var gör man om applikationen stoppats med meddelat:

Säkerhetsinställningarna har blockerat en självsignerad applikation från att köras?

PIC Sync har fungerat OK tidigare och intet är ändrat innan detta meddelat...

• 0
    Avatar
    Leif Lindberg

Hej PICsync är en Java applikation, testa att uppdatera java på din maskin och se om det hjälper.

Om det inte gör det så skicka en ett ärrende till helpdesk.

Mvh Leif

• 0
    Avatar
    Gillis Hedlund (slutat)

Har ni problem med säkerhetsvarningar i Java, se:

https://neh.zendesk.com/entries/26555992-Problem-med-PicSync