Arbeta med språktexter / språktaggar

Men funktionen språktexter får man en frihet att ändra och justera i systemet utan att behöva gå in i koden. Nedan får ni en steg för steg manual hur ni kan ändra standardtexterna i butiken. Exempel på standardtexter kan vara meddelanden, rubriker som varukorg m.m.

Majoriteten av alla standardtexter som finns p åsidan har en s.k språktagg. Vilket gör det möjligt för er att ändra denna språktagg i administrationen. Du vill kanske att varukorgen ska heta kundvagn, eller så passar inte en mening in i butikens språk. Detta kan du enkelt ändra genom att gå in under Sidor > Språktexter.

Du kommer då få upp en lista på alla de språktexter som finns i butiken. Ovanför detta har du 2 sökfält, ett där du söker efter själva taggen och ett där du söker efter frasen, dvs vad som står ute i butiken.
Vår rekommendation är att använda alternativ 2 i förstahand.

När du hittat rätt språktext så klickar du på redigera och får då upp en pop-up där du kan ändra översättningen klicka på spara och ändringen slår genom direkt!