Skapa en kampanj

I denna artikeln kommer vi gå genom hur du skapar en kampanj och knyter den till en specifik vara.

Skapa Kampanjen

Börja med att navigera till Sortiment > sortimentinställningar i administrationen. Leta sedan upp området som handlar om nyheter & kampanjer.

Välj att skapa en ny kampanj genom att klicka på Ny kampanj uppe till höger.

Vi får då upp en ruta där du fyller i namnet på din kampanj tillsammans rubrik, start och slutdatum.
Tänk på att namnet enbart är för internt bruk, rubriken syns dock på produktsidan.

Genom att fälla ut Avancerat kan du även skriva en kortfattad text om kampanjen.
Tänk på att detta enbart kan visas i butiken beroende på din design.

När du fyllt i alla de uppgifter som krävs för kampanjen så klickar du på spara.

Koppla kampanj till vara
Koppla en kampanj till en vara genom att gå in under sortiment > varor.
På varukortet klickar du på fliken "inställningar och egenskaper" och väljer den aktuella kampanjen ur rulllistan till höger under kampanjinställningar.

Kampanjpris
Sista steget är att ange varans kampanjpris.
Detta görs på artikelnivå, vilket betyder att en vara med flera artiklar/varianter kan ha olika kampanjpriser alternativt inte ingå i en kampanj.

Du kan aningen söka upp artiklarna under sortiment > artiklar och redigera dom där genom eller gå in under sortiment > varor för att där genom redigera varan, på varukortet ligger alla artiklar samlade längst ner.

Redigera den artikel du vill sätta kampanjpriset på och scrolla ner till prisinställningar.
Här kan du nu ange ett kampanjpris för den aktuella artikeln.