Presentkort i webbutiken - hur fungerar funktionen?

Kort kan man säga att presentkort fungerar som en en kampanjkod,
men summan räknas ner tills den är på 0. Koden förmedlas till kunden
via orderbekräftelsen.

1) Fast pris

För att skapa ett presentkort skapar du en vara (produkt)  som du sedan
ändrar "varutyp" på. Gå in under Sortiment - varor och lägg till vara genom
att klicka på den gröna plussymbolen i högra hörnet. Ändra varutyp till
presentkort med fast pris alternativt presentkort med fast pris.

I detta fall önskar vi sälja fast pris men med flera olika värden. Vi måste då skapa ett attribut för olika Valörer på Presentkort. För att skapa attribut, navigerar vi till Sortiment -> Attribut.

När vi har skapat ett nytt Attribut, kan vi lägga till flera olika attributvärden. Vi lägger nu alltså till alla värden vi vill ha för våra presentkort.

När vi har skapat attribut för alla olika värden för vårt presentkort, kan vi fortsätta att redigera själva varan. Vi går tillbaka in i Sortiment -> Varor, och väljer presentkortet. Vi måste nu aktivera varianthantering för presentkortet, så att kunden kan välja de olika värden som vi har skapat attribut för.

Nästa steg är att skapa artiklar för vårt presentkort. Under Sortiment -> Varor, redigerar vi presentkortet och navigerar till fliken Artiklar. Där skapar vi artiklar för alla de värden vi angett som attribut i stegen ovan. Kom ihåg att artikelnumret måste vara unikt för varje artikel.

När vi skapar en artikel bestämmer vi pris. Vi måste sedan ange vilket Attribut som ska stå för varje Artikel. Det gör vi genom att redigera en artikel, och sedan navigera till fliken Inställningar och Egenskaper.

Vi scrollar sedan ner och väljer det attribut som stämmer överens med artikelns pris.

Nu kan vi gå ut i butiken och titta på våra presentkort! Notera att i menyn under "Lägg i kundvagnen" har alla de olika värden på presentkortet som vi har angett.

När kunden sedan köper ett presentkort, får denne en orderbekräftelse med en kod som kan användas i butiken!

2) Rörligt pris
För att skapa ett presentkort skapar du en vara (produkt)  som du sedan ändrar "varutyp" till Presentkort fritt pris.
Gå in under Sortiment - varor och lägg till vara genom att klicka på den gröna plussymbolen i högra hörnet.

För en mer avancerad lösning kan vi skapa en pdf-generator med ett  designat presentkort där den genererade
koden som t.ex skickas på e-post till mottagaren. Kontakta säljgruppen för specifikation och pris.

Viktigt !

Tänk på att ett presentkort inte är en order eller försäljning utan endast ett "byta av pengar", därför skall det inte vara moms på produkt.