Presentkort i webbutiken - hur fungerar funktionen?

Kort kan man säga att presentkort fungerar som en en kampanjkod,
men summan räknas ner tills den är på 0. Koden förmedlas till kunden
via orderbekräftelsen.

1) Fast pris

För att skapa ett presentkort skapar du en vara (produkt)  som du sedan
ändrar "varutyp" på. Gå in under Sortiment - varor och lägg till vara genom
att klicka på den gröna plussymbolen i högra hörnet. Ändra varutyp till
presentkort med fast pris alternativt presentkort med fast pris.

I detta fall önskar vi sälja fast pris men i två olika valörer. I så fall kan man
använda den avancerade artikelväljaren, en innan dess måste vi skapa ett
attribut med värde 100 och 200

Attribut = Välj summa
Attributvärde = 100 eller 200 osv

Produktkortet

Artikelkortet

När kunden sedan köper ett presentkort genereras en kod per automatik från systemet till vald e-postadress.
Koden kan sedan användas i kassan vid ett eller flera köp.och skickas ut med orderbekräftelsen.
Koden visas på orderbekräftelse sidan och skickas också på mail

Under Sortiment - inställningar har du möjlighet att välja huruvida du vill
aktivera presentkortet innan du har fått din betalning av kunden eller inte.
Något som kan behövas om du använder Faktura eller har manuella
betalsätt i din butik.

2) Rörligt pris
För att skapa ett presentkort skapar du en vara (produkt)  som du sedan ändrar "varutyp" till Presentkort fritt pris.
Gå in under Sortiment - varor och lägg till vara genom att klicka på den gröna plussymbolen i högra hörnet.

För en mer avancerad lösning kan vi skapa en pdf-generator med ett  designat presentkort där den genererade
koden som t.ex skickas på e-post till mottagaren. Kontakta säljgruppen för specifikation och pris.

Viktigt !

Tänk på att ett presentkort inte är en order eller försäljning utan endast ett "byta av pengar", därför skall det inte vara moms på produkt.