Leveransadresser i systemet

Ibland vill man erbjuda kunden en alternativ leveransadress. System har som standard stöd för detta, både när det gäller engångskunder och kunder som skapar ett konto. Be förstalinje hos Nordisk e-handel slå på funktion som ingår i alla lösningar. Dock är det några saker man bör vara medveten om.

När kunden har ett konto så kan man lägga till en eller flera leveransadress på sin kundprofil. När kunden lägger en order kan man välja vilken leveransadress som skall väljas. Kunder som använder sk. snabbkassa också kan använda funktionen "annan leveransadress" men dessa är vad vi kallar engångskunder och kan återanvända sina uppgifter.

Att tänka på angående: alternativa leveransadress

• Nordisk e-handel måste slå på opten för alternativa leveransadresser för att butiken skall kunna använda detta.
  • Flera betalsätt som “köper fakturor” te.x Klarna, Payex, SveaWebPay etc, tillåter som regel INTE “alternativa leveransadresser” och om man andå vill använda detta så får webbutiken som regel själva ta kreditrisken
  • Att man måste testa flödet om man använder integrationer till andra system. Te.x så har Nordisk e-handels plattform stöd för flera olika alternativa leveransadresser  på en kundprofil, men andra system som te.x Specter använder 1( en) alternativa leveransadress. Vilket betyderatt den alternativa leveransadress som är registrerad på kundkortet löpande skrivs över vid senaste order.
  • Testa också hurvida integrationen har stöd för att skicka  en ev. uppdatering av alternativa leveransadresser på kundkortet till webbutiken. Om inte detta är fallet så skall kundkortet inkl leveransadresser ändras i i webbutiken. VIlket isf kunden löpande kommer göra. VIktigt att webbutiken´s admin använder samma flöde.

Tips !

För att förtydliga hur det är konfigurerat i just din butik så kan man ändra texterna i just din kassa.
Man kan te.x skriva om en text som finns i en av språktaggarna på kassasidan;

Man kan te.x ändra:

"Fält markerade med * är obligatoriska"

till

"Fält med * är obligatoriska.</br>Not!. Om ni vill ha en annan leveransadress än fakturaadress så skall ni först <span class="red">registrera ett konto innan ni handlar. </span >"

Detta gör man genom att ändra den aktuella språktexten

Här kan man läsa om hur man ändrar språktexter >>