[GAMMAL - tjänsten erbjuds inte längre] Edi-soft - Rutiner kring Consignor ticket

Edi-soft arbetar med TA- system

(TA = Internetbaserade system för frakthandlingar)
Nordisk e-handel har  en koppling mot den programvara som EDI-Softa kallar "Consignor ticket"
Kopplingen ingår i alla e-handelslösningar från Nordisk e-handel.

http://www.nordiskehandel.se/extra-product.html/frakthandlingar-med-edi-soft-consignor-ingar?category_id=59

1) Det första du skall göra som kund till EDI-soft är att skaffa ett avtal på Consignor ticket.
Sedan skall du be om Inloggnings uppgifter till ett FTP som du får från EDI-Soft

2) Lägg in uppgifterna enlig nedan:

3) Om du har olika Speditörer eller olika produkter från samma speditör så skapar du olika profiler.
En profil är en kombination av Speditör, Paket och egenskaper

4) När du har angett de profiler som du vill använda så skickar du dessa till EDI-soft med de Namn som du vil använda.
Namn = unik profil= Carriercode

5) Om du har flera olika profiler så skapar du  dem i Webbutikens admin och ger dem ett vettigt namn + anger den "Carriercode", som motsvarar den profil du skal använda.

6) När du sedan skall skapa en leverans från Order kortet, så väljer du vilken Profil, hur många kolli och vikt, samt sparar.

7) Nu har filen skickats till ditt Consignor ticket konto. När du är klar med dina orders så kan du aktivera och frisläppa dina orders som vanligt

Demo
http://www.edi-soft.no/consignor-portal/

demosalg
demosalg

8) Track and trace" länk

Notera att kopplingen till EDI-soft är via en FTP fil,
Betyder att det är en envägs kommunikation, och att vi INTE kan hämta track and trace nummer från EDI-soft.

Kunden kan hämta denna information inne EDI tjänsten- Consignor ticket .
Man kan  isåfall skriva track and trace i meddeladerutan på orden som senare kan skickas till kunden, när man byter orderstatus.
(Läs mer om vilka automatiska meddelande man kan skicka när man byter orderstatus i vår manual)

9) Slutkunden kommer sedan få en länk av speditören med "track and trace" länk via e-post och ev sms om speditören har den tjänsten.

Med besked om var paketet kan hämtas.