Att tänka på inför en artikelimport

Det finns en fullständig instruktion för hur man använder import-export funktionen i systemet på följande sida i manualen:
http://manual.nordiskehandel.se/newsitem.html?item_id=52

Här kommer några andra punkter som ni bör tänka på innan en import:

1. Använd INTE Excell. Ni bör ladda ner Open Office när ni hanterar filer som ska importeras/exporteras i systemet. Open Office är ett gratisprogram och kan laddas ner här:
https://www.openoffice.org/download/index.html

2. Man kan inte använda flera ark i filen. Alla artiklar måste vara samlade i samma lista. Om ni har en fil med flera ark ni vill importera kan ni antingen spara dem som separata filer, eller klippa & klistra in alla artiklar på ett och samma ark.

3. Om det är första gången ni gör en import så rekommenderar vi att ni börjar med att skapa en "Importprofil" anpassat efter vad ni ska importera. Sedan testar ni att göra en export av de varor ni redan har i butiken för att säkerställa er att formatet på importprofilen stämmer överens med formatet på filen ni vill importera. (länk till manual om importprofiler:
http://manual.nordiskehandel.se/newsitem.html/813-import---export?item_id=52#tocref2)
Tänk också på att formateringen för teckenkodning, filseparator och textseparator ska stämma överens med filen. Ni kommer att definiera detta i importprofilen och också när ni sparar filen i Open Office.

4. Om man är det minsta osäker på om importen kommer fungera eller ej så är det rekommenderat att man börjar med att importera en fil med bara en eller ett par artiklar och sedan dubbelkollar så att artiklarna skapats/uppdaterats på rätt sätt i webbutiken.

5. Har ni följt steg 1-5 och ser att artiklarna ni testat med uppdateras på rätt sätt är det nu fritt fram att importera resten av artiklarna i filen.