Layouteditor - Hur använder jag min miniproduktvisning?

Hur använder jag Miniproduktvisningen?

Med hjälp av Miniproduktvisningen kan du styra över hur de små produktvisningarna visas i din webbshop. Välj vilken som passar din shop och verksamhet bäst för att visa upp dina produkter.

Var hittar jag Miniproduktvisningen?

Gå in i din butiks admin under Sidor -> Layouteditorn -> Miniproduktvinsing

Layout för Miniproduktvnisningen

I Miniproduktvisningen kan du välja mellan 5 st nya mallar (+ en äldre version).

Standard (äldre version) - Denna använder du som standard i din butik. Har du tidigare fått hjälp med design av Miniproduktvisningen (innan 2013) är det denna mallen som används. Vill du behålla din specialdesign använder du dig av detta valet, annars är det fritt fram att välja en av dom nya mallarna.

Stående liten - Rekommenderas till butiker som har många varor.

Stående medium & Stående stor & Liggande stor - Rekommenderas till butiker som behöver en större produktbild, te.x. klädesbutiker, inredningsbutiker m.m.

Liggande liten - Rekommenderas till butiker som har många varor och inte behöver visa upp produktbilden, t.ex. teknikbutiker, detaljhandel m.m.

I det nedre fältet väljer du vilken/ vilka miniproduktvisningar som ska vara valbara i butiken.

1. Standardvisning av Miniproduktvisningen

2. Övriga valbara Miniproduktvisningar som är aktiverade

Testa gärna i vår demobutik!

Tips: Upplever du att Miniproduktvisningen inte visas som den ska? T.ex. att då du väljer Stående liten-varianten så får inte fyra stycken plats på samma rad? Det beror på att din butik inte är bred nog. Detta kan du justera under Sidor -> Designeditorn -> Bredd

Redigera inställningar för Miniproduktvisningen

Under valen för visning av Miniproduktvisningen finns det ännu ett par flikar där du kan ställa in hur Miniproduktvisningarna ska presenteras.

1. Börja med att välja vilken visning du vill redigera

2. Här hittar du alla valmöjligheter som du fritt kan slå av och på

3. Här kan du välja att ladda upp en egen bild för funktionen "Lägg i önskelistan". Laddas ingen bild upp kommer texten "Lägg i önskelistan" att visas istället.

Miniproduktvisnigens olika alternativ

Varugruppsspecifik visning

Här kan du ställa in ifall du vill ha en speciell Miniproduktvisninge på en sida eller kategori i din butik. T.ex. så kanske du vill ha Stående medium på förstasidan, medan du på kategorisidorna vill ha Liggande stor.

1. Klicka på fliken "Varugruppsspecifik visning"

2. Klicka på plusset för att lägga till en speciell visning

3. Vald sida eller varugrupp

Symboler

Via den sista fliken kan du lägga till speciella symboler på din Miniproduktvisning. Dessa kan t.ex. användas för att förtydliga att en vara är en kampanjvara eller en utvald vara.

1. Välj fliken "Symboler"

2. Välj vilken Miniproduktvisning som du vill redigera & Välj vilken sorts produkter som ska påverkas (Kampanjvaror, Nya varor, Utvalda varor, Fabrikat)

3. Ladda upp din nya symbol. Lägg gärna upp den med transparent bakgrund sparad i .png format då kommer produktbilden att synas igenom bakom symbolen

4. Välj var symbolen ska placeras över produktbilden

Exempel på hur symboler ser ut på olika sorters produkter