Billmate - hur konfigurerar jag Billmate i min webbutik?

Börja gärna med att läsa våra instruktioner  och se vår instruktionsvideo angående hur man lägger till ett nytt betalsätt i webbutiken. Läs artikeln.

Efter att du registrerat dig hos Billmate och mottagit loginuppgifter från dem, gör du följande i din webbutik:

1. Klicka på Order -> Betalsätt. Klicka sedan på plustecknet uppe till höger för att skapa ett nytt betalsätt.
  2. Skriv lämplig text i fälten och ladda eventuellt upp logga. Klicka på Verkställ.
  3. Klicka på fliken Inställningar För betalleverantör. Som Betalningsrutin väljer du Billmate / eFinance.
  4. Fyll i fälten Butiks ID (eid) och Secret. Dessa uppgifter har du fått av Billmate. Klicka på Verkställ.
  5. Klicka på knappen Uppdatera P-klasser.
  6. Välj Betalsätt och eventuell P-klass. OBS! Välj endast P-klass om du använder Delbetalning.
  7. Du behöver sedan redigera betalsättet för att göra lämpliga inställningar under flikarna Inställningar, Giltiga fraktsätt, samt Giltiga Länder.
  8. Spara.

Behöver du avända flera olika betalsätt för Billmate, t.ex kreditkort, faktura, delbetalning; kopierar du lämpligen betalsättet du nyss skapade och gör mindre ändringar på kopian.