Zendesk - Installationsguide

Denna guide kommer gå igenom hur du genomför en Zendesk integration till din webbutik.

Zendesk standard integration, ingår utan extra kostnad för alla kunder och genom att koppla ihop din webbutik med marknadens ledande helpdesk-system, Zendesk, så kan skapa en kundtjänst med samma förutsättningar som de riktigt stora e-handelsföretagen.

Här kommer några filmer som du kan titta innan du börjar

http://fast.wistia.net/embed/iframe/u7pbtggdg2
https://support.zendesk.com/entries/20519926-Getting-started-with-email-in-Zendesk
https://support.zendesk.com/entries/21231343-solving-your-first-ticket

1) Skapa ett konto på Zendesk.

Till en början kan du pröva på en gratis trial för att se hur det fungerar. Gå in på https://www.zendesk.com/ och tryck på Get Started uppe i högra hörnet.

Mata in nödvändig information som företagsnamn och URL. Mata sedan in din egna information. Denna styr vilket namn som visas i Zendesk, samt vilken epost som används för utskick och annat.

2) Installera Nordisk e-handel APIet i Zendesk

I din Zendesk, gå in på Settings (lilla kugghjulet längst ned till vänster), och välj sedan Marketplace under APPS. Leta därefter upp Nordisk E-handel appen och installera den.

Då du installerar appen kommer den kräva information som du får från din butik.

Gå in i administrationen för din butik. Gå sedan in på Kundregister > Zendesk.

OBS! Om den är grå betyder det att den inte blivit aktiverad i din butik. Skicka en förfrågan till vår support, så aktiverar vi den åt dig.

För att få uppgifterna måste du trycka på Generera nya uppgifter. Detta kommer ge dig ett användarnamn samt lösenord för APIet i Zendesk. Skriv in dem på deras respektive plats då du installerar APIet.

3) Integrera Zendesk i din butik

Förutom att lägga in dina butiksuppgifter i Zendesk måste du även lägga in uppgifter från Zendesk i din butik. För att få nödvändiga uppgifter till din butik, gå in igen på Settings i Zendesk. I menyn till vänster, gå ner till CHANNELS och välj API. Aktivera Token-access så får du en token som du ska ska använda i din butik. Kopiera den tills vidare.

I själva butiken, under Kundregister > Zendesk, ska du skriva in flera saker:

URL till Zendesk - adressen till din zendesk. Skrivs i formatet https://dindomän.zendesk.com

API-login - skriv in en av adresserna som har administratörsrättighet till din zendesk, till exempel den du använde då du skapade kontot.

API-token - klistra in den token du fick från Zendesk

Zendesk har nu blivit integrerat mot din butik!

4. Syncning av data

Efter installationen, klicka på "Importera nya/ändrade tickets" och "Exportera kunder" så kommer systemet föra över data mellan systemen.

Om du vill ha schemalagd automatisk överföring i framtiden, kontakta support@evalent.com, så sätter vi upp ett schemalagt jobb som utför detta automatiskt så att du alltid har uppdaterad information.