Viktigt! SveaWebPay - delbetalningar byts mot nyare funktionalitet [NEH]

Denna artikel innehåller väldigt viktig information för dig som erbjuder delbetalningar genom SveaWebPay.

Uppdateringen genomförs: 2015-02-16

Om du använder dig av SveaWebPay och deras tjänst för att erbjuda dina kunder delbetalning i din webbutik måste detta betalsätt sättas upp på nytt. SveaWebPay har tagit fram nya API:er för delbetalningar vilket innebär att funktionaliteten i din webbutik kommer att sluta att fungera och måste installeras på nytt.

Vad är ändrat?

Gammalt flöde - Kunder som väljer delbetalning via SveaWebPay i din webbutik idag väljer alternativet för delbetalning i din kassa. När kunden sedan klickar på "Jag godkänner ovanstående order" så kommer kunden att hamna på en sida efter kassan där de får välja hur de vill delbetala sin beställning. När valet är gjort blir ordern slutförd.

Nytt flöde - I det nya flödet har SveaWebPay ändrat så att valet av vilket delbetalningsalternativ kunden önskar måste väljas redan i kassan. Därför måste du sätta upp alla de delbetalningsalternativ du vill erbjuda kunden redan i kassan som separata betalsätt. Denna ändring sker på begäran av SveaWebPay.

Istället för ett betalsätt i kassan, måste du alltså skapa flera betalsätt, ett för varje alternativ du erbjuder.

Vad måste jag göra för att fortsätta erbjuda delbetalning via SveaWebPay?

I samband med att denna ändring sker kommer ditt nuvarande betalsätt för delbetalning att sluta fungera. För att åter erbjuda delbetalning som möjligt alternativ behöver du göra följande ändringar.

Steg 1) Gå in under Order -> Betalsätt i din administration.

Steg 2) Om kolumnen "Betalningsrutin" inte syns i din lista över betalsätt - klicka i så fall på skiftnyckeln och lägg till kolumnen i listan.

Steg 3) Leta upp alla betalsätt med betalningsrutinen med det exakta namnet "SVEAWEBPAY". Det är enbart dessa betalsätt som berörs. (Observera att denna betalningsrutin även kan användas för fakturabetalningar, men fakturabetalningar berörs inte av några ändringar i detta fall.) Du ska alltså bara ändra på ditt betalsätt som är delbetalningar.

Steg 4) Klicka på redigera-knappen för att öppna inställningarna för betalsättet.

Screen Shot 2014-11-28 at 10.12.34.png

Steg 5) Klicka på fliken "Inställningar för betalleverantör" och kontrollera att betalsättet är satt till "Delbetalning".

Steg 6) Längst ner kommer du att ha en väljare för "Kampanj" som är tom eller som är satt till "Ingen". SveaWebPay delbetalning måste ha en giltig kampanj för att fungera. Klicka därför på knappen "Uppdatera kampanjer" för att hämta de kampanjer som är tillgängliga att använda för din webbutik. Välj sedan den kampanj i rullistan som du vill erbjuda dina kunder i din webbutik.

Steg 7) När du valt kampanj, gå till fliken "Beskrivning/Bild" och uppdatera betalsättets namn och beskrivning så att du ger dina kunder relevant information när de ska välja detta betalsätt i kassan och det är beskrivet vilken typ av delbetalning de väljer.

Steg 8) Avsluta genom att klicka på "Spara". Du har nu ett fungerande betalsätt i din webbutik för delbetalningar via SveaWebPay med den kampanj du valt. Glöm inte att lägga en egen testbeställning så att du ser att allt fungerar och kommer in rätt i din SveaWebPay-administration. Och så att du vet hur kunderna upplever din kassa när de ringer med eventuella frågor.

Steg 9) Om du vill erbjuda fler kampanjer (delbetalningsalternativ) i kassan för dina kunder, än det du just skapade, behöver du sätta upp nya betalsätt. Klicka i så fall på kopieraknappen för att skapa en kopia av betalsättet.

Upprepa sedan steg 5-8 för det nya betalsättet. Glöm inte att testa.

Du är nu klar att ta emot beställningar där dina kunder betalar via SveaWebPay delbetalning.