6. Hantera CMS-sidor och statiska block

6.1 CMS-sidor

CMS-sidor är de sidor som inte är kategorier eller produkter. Dvs informationssidor så som Köpvillkor, Leveransvillkor, Kundtjänst, Om oss m.m.

CMS > Pages

Du kan lätt hantera dessa sidor med hjälp av WYSIWYG-editorn så slipper du skriva i HTML. För att CMS-sidor ska synas måste de oftast länka från ett statiskt block såsom exempelvis footern.

Fyll i den önskade informationen och aktivera sidan. Klicka sedan på Spara sida uppe till höger.

6.2 Statiska block

De flesta sidor är kopplade till statiska block. Man säga att ett statiskt block är ett stycke text och/eller bild som kan hämtas in t ex på en CMS sida eller som en beskrivning av en produktkategori. Man kan ändra i text på både statiska block och på en faktisk CMS-sida, skillnaden är att en CMS-sida är en faktisk sida som man via en url kan navigera in till, exempelvis köpvillkor.

En vanlig användning av statiska block är exempelvis footer, eller pre-footer eller fasta text/banner stycken på ehandelns yttre kanter.

CMS > Statiska block