11. Byta logo, favicon, typsnitt samt färger

11.1 Byta logo

För att byta logotyp på ehandeln går du in under CMS >Media Manager. Här går du in i mappen logo och lägger sedan in din egen logotyp och sparar den som logo.png. Ta bort exempellogotyperna sedan och låt bara din egen logotyp ligga kvar i denna mapp så kommer den bytas på ehandeln

Tänk på, OM du har flera Storeviews med butiker som har olika loggor så måste du ladda upp alla här i media manager, och sedan lägga till dem under System --> Konfiguration --> Design, Header. Du måste ladda upp de här för var storeview.

11.2 Byta favicon

För att byta favicon går du in på System à Konfiguration à General och så går du inte på ’Design’.

Här är det under ’HTML Head’ som du ändrar favicon. Du trycker på Välj fil och när du valt din fil så trycker du på ’Save Config’.

11.3 Byta färger och typsnitt

För att byta färger samt typsnitt går du in under den sista fliken till höger i Magentos admin, System. Här väljer du det allra sista alternativet i drop down menyn: Konfiguration.

Till vänster i de olika menyflikarna hittar du en meny som heter Theme Settings (Ultimo). Här klickar du på Theme Design.

När du klickat på denna flik så kommer du få upp dessa val:

Genom att klicka upp de olika flikarna kan du redigera de olika delarna för att personifiera din ehandel.

Så här ser exempelvis redigeraren ut för delen Color.

För att ändra typsnitt går du till fliken Front, vilken kommer under fliken Color.

11.4 Byta färger i One step checkout

För att byta färg på knapparna i One Step Checkout går du in på System à Konfiguration à Sales och så går du in på ’One Step Checkout’. Under ’Buttons Color’ kan du ändra färgerna på knapparna i kassan.