13. Skapa & Hantera Användare

13.1 Skapa nya användare

När du för första gången loggar in i din Magento butik blir du automatisk tilldelad en Admin roll med fulla rättigheter. Efter det kan du skapa nya användare med restriktivare rättigheter, t.ex. kan din designer endast få tillgång till design verktygen och bli avskärmad från kunder och orderinformation.

Plug & Play kunder kan själva utföra detta enligt nedan. För Plug & Service kunder är detta inte möjligt utan detta då sköta av eValent. För att skapa nya användare vänligen kontakta XXXXSXXXX.

Skapa nya användare

1. In admin menyn, välj System > Rättigheter > Användare.
  2. Klicka lägg till ny användare.
  3. Fyll i info alla fälten som är *markerade.
    1. Användare namn:

Är inte känsligt för stor och små bokstäver. Så om man anger namnet ”John” går det även att logga in men ”john”.

1. Lösen ord:

Lösenordet bör vara minst sju tecken längt och innehålla både bokstäver och nummer

1. Sätt detta konto till ”Aktiv”

Steg två: ange rättigheter

1. I ”information om användaren” till vänster klickar du på ”användarens roll”. Sen i listan av roller väljer du vilken roll användaren ska ha.
  2. Spara och användaren är skapad.

13.2 Skapa egna roller för användare

För att ge någon en restriktiv roll anger du vilka rättigheter användaren ska ha i din butik. Efter att rollen är skapad kan du ge den till dina användare.

Steg 1

1. In admin menyn, välj System > Rättigheter > Roller.
  2. Klicka lägg till ny roll.
  3. Ange ett beskrivande namn för rollen.
  4. I listan sedan anger du vilka rättigheter användaren ska ha. OBS se till att ”Rättigheter inte är ikryssad, så användaren själv kan ge sig nya rättigheter.
  5. Spara och tilldela till användaren som du skapat.