NEHTA - Nordisk e-handels TA Konfigurationsguide

Skapa logistiktjänst

För att konfigurera era transportörer går ni in under Order > logistiktjänst.
Välj att skapa en ny transportör med hjälp av att klicka på skapa ny logistiktjänst som du hittar längst ner till höger på sidan. Följande ruta kommer då upp.

Ska_rmavbild_2017-05-31_kl._11.55.36.png Ange namnet på den transportör ni vill ha t ex Postnord Mypack och välj metoden Nordisk e-handel TA. Fyll sedan i användaruppgifterna ni har fått och klicka på Välj för frakttjänstkod. Ni får då upp de olika koderna där ni väljer vilken ni vill använda. T ex Postnord Mypack. Under avsändarmall fyller ni i ett namn på den mall som ni vill använda t ex 001 (detta kräver at vi skapar en mall i ett senare skede). Det sista som ska konfigureras hittar vi genom att klicka på Ställ in tillägstjänster. Det som ska ställas in här är aviseringen, det gör ni genom att krysa i rutan och välja vilket aviseringssätt ni vill använda och även här så fyller ni i ett namn på mallen som ska användas som ni sedan skapar i nästa skede. Nu kan ni klicka på spara och er transportör är skapad.

Konfiguration av Avsändarmallar

Nu när vi har skapar era transportörer så ska vi skapa avsändarmallarna som ni vill använda er utav.
Börja med att klicka på fliken Nordisk E-handel TA under Order -> logistiktjänst,
välj sedan den transportör ni vill konfigurera och logga in.
Ni kommer då få upp Logtrades gränssnitt där ni kommer se kommande försändelser osv.

Börja med att gå in under Inställningar -> avsändarmallar som ni hittar i menyn. Ni kommer då få upp den ruta som visas till höger. Ni kan nu konfigurera upp med era företagsuppgifter. Koden som ska fyllas i är det namn ni angav på avsändarmall när ni skapade transportören. Vissa fällt är inte obligatoriska och ni kan själv bestämma vad ni vill fylla i. När allt är ifyllt väljer ni att klicka på spara. Ni måste även skapa mallen för aviseringen och detta gör ni genom gå in under Inställningar -> systeminställningar. Välj sedan den typ av avisering som ni valt och fyll i de uppgifter som krävs alternativt ändra det som redan ligger där som standard och klicka sedan på spara även där.

Konfiguration av Transportör

Under menyn Inställningar -> Transportörer -> [Välj Transportör] lägger ni in ert kundnummer till transportören.
Här kan man även lägga in pallregistreringsnummer om ni har ett sådant.

Installera LogTrade Distribution Printer

För att kunna skriva ut i LogTrade Distribution behöver ni installera programvaran för skrivaren.
Detta gör ni genom att gå in under Inställningar -> användarinställningar under sektionen skrivarinställningar.
Klicka på ladda ner utskriftsprogram, för att kunna köra programvaran behöver ni Microsoft .NET 2.0 eller senare.

Skapa sändningar

Välj Skapa sändning längst upp i menyn. När ni valt transportör och produkt börjar ni med att välja avsändare och
mottagare. Om ni klickar på sök adressmall så hittar ni era upplagda mottagare/avsändare.

Valideringsfel

För att transportörerna ska få så korrekt information som möjligt så görs der alltid valideringar.
Valideringar skiljer sig mellan de olika transportörerna, om ni får ett valideringsfel så kan det t.ex bero på att ni har fel vikt,
ogiltigt postnummer eller misat ett obligatoriskt fält. Har ni problem med ett valideringsfel eller undrar vad det betyder kan ni alltid kontakta oss på support@evalent.com

Skriva ut er sändning

När ni har klickat på validera och skriv ut så får ni upp utskriftsvyn, här klickar ni på skriv ut. Er webbläsare kommer då att ladda hem en fil som öppnas med LogTrade Distibution printer. När ni klickat på öppna ska sändningarna skickas till
skrivaren och ni får då ut era utskrifter.

Ta bort testläget

För att göra en skarp sändning måste ni först ta bort testläget.
Det ska göras på varje transportör under Inställningar -> Transportörer. Gå ner under testläge och klicka ur bocken och spara längst ner på sidan.