18. Mailchimp

17.1 Koppla ihop Newsletter Subscribe Form i footern till ditt Mailchimp-konto

För att koppla ditt Mailchimp-konto går du in på System --> Konfiguration och sedan scrollar du ner till Mailchimp och lägger du in din API Key som du hittar i ditt Mailchimp-konto.

Du ändrar även Enabled till Yes.

Om du har flera olika listor i ditt Mailchimp-konto så väljer du den lista som nya subscribers ska komma i under General Subscription.

Om du har flera butiker under samma Magentoadmin tänk på att vara i rätt Storeview så du väljer rätt lista så subcribers hamnar i rätt lista.

Nu när du gjort detta behöver du även gå in under Newsletter à Mailchimp à Bulksync à Export

Här ska du sätta upp sync på de två Data Source som finns att välja, för respektive butik.

Välj Data Source, Choose List och välj Store, tryck sedan All set!

Detta ska du göra på var butik med båda Data sourcerna.