Export av varulager - inventering

Vid årsavstämning så kan det vara bra att göra en inventering / avstämning av webbutikens varulagret och du som kund inte använder en koppling till ett ekonomisystem så kan ni ta ut en artikelfil från webbutiken som ni kan ha som underlag för er avstämning.

1) Logga in i din webbutiks administration
t.ex https://dinwebshop.se/admin

2) Gå in på fliken "Sortiment" och tryck på menyn för "Import /Export"

3) Skapa sedan en egen Profil och i detta fall väljer jag att ha med Art.nr, Namn, Pris, Kampanjpris, Lagersaldo och "Visa/Göm"

4) I nästa steg kan du välja om du vill exporter alla dina artiklar från export/import funktionen eller om du vill gå in på menyn "artiklar" för att där först sortera ut vilka specifika artiklar som du vill ha ut lagersaldo på.

5) Filen som skapas är en txt fil med formatet .cvs och denna öppnas enklast i programmet Open Office. Ni bör INTE Microsoft Office då detta program inte är så bra på att hantera .cvs filer, men är ni duktiga på Exel så går det med, för alla andra så  kan ni ladda ner Open Office som är ett gratisprogram och kan laddas ner här: https://www.openoffice.org/download/index.html. Testa gärna Google Docs.

6) När ni laddat ner filen så kan ni summera och hantera era artiklar och varulagervärde enligt eget önskemål.

7) Tänk på att exporterade siffor är i formatet 100.00 och inte 100,00 så det program ni använder i måste stödja 100.00, i annat fall gör ni om .(Punkt) till , (komma)  genom ett "sök-ersätt" kommando.

Ps. En fullständig instruktion för hur man använder import-export funktionen i systemet på följande sida i manualen:
http://manual.nordiskehandel.se/newsitem.html?item_id=52