Del 3 - Butik

Butik > Butiksinställningar

Här har vi de generella butiksinställningarna som er butik har.

Ni kan t ex aktivera utvecklingsinställningarna som gör att era besökare inte kan komma in på sidan under tiden som ni arbetar med att bygga upp den. Kryssa då i rutan för att aktivera den och skriv i ett lösenord. Ni kan även lägga till ett meddelande till kunden som de möts av när de går in på er sida.

Om vi tittar lite längre ner så ser vi att ni kan lägga till fler valutor i er butik, antingen i form av växlingskurser eller prislistor. Tänk på att detta styrs manuellt och att standardvalutan alltid ska ha 1 som  kurs.

Om vi tittar lite på anpassning av butiken så kan ni ställa in hur många dagar varor ska räknas som nya och om de olika grupperna som nya varor, varumärken osv ska finnas i sortimentsträdet.

Ni kan även styra hur många varor som ska visas på förstasidan samt hur många som ska finnas per sida under varje varugrupp.

Under detta hittar vi er butikslogga / toppbanner.

Tänk på att bilden inte får vara bredare än butikens bredd och laddar ni upp en bild som inte är lika bred som butiken blir den vänsterjusterad.

Nästa inställning som kan göras här är era momssatser.

Här bestämmer ni helt enkelt vilka momssatser ni vill använda er av i butiken och hur det ska visas.

Näst sista inställningen som kan göras här är profiler för ettikettutskrift.

Här kan ni skapa egna profiler om ni vill kunna skriva ut adressetiketter på de paket som ska skickas ut.

Och längst ner hanterar ni era administratörer, här kan ni skapa och redigera dessa.

Butik > Företagsinfo

Under företagsinfo lägger ni till de uppgifter ni har om ert företag, ni lägger även upp loggan som kommer på alla orderbekräftelser som skickas till kunden.

Tänk på att alltid ha denna informationen uppdaterad då det är detta som kunden ser.

Butik > Domäner

Här kan ni lägga till era egna domäner om ni har sådana.

Tänk på att lägga till dessa både med och utan www.

Om ni vill ha er egna domän som SSL domän krävs det att ni har ett SSL certifikat för detta vilket ni skaffar genom oss. Detta krävs då det krävs en säker anslutning i t ex kassan.

Väljer ni att inte har er egna domän som SSL domän kommer besökaren hoppa över till den domänen som är angiven här när de kommer in i kassan. Butik > Redirects

Här kan ni t ex lägga till redirects för sidor som inte längre används eller finns.

Ett exempel på detta är om ni har en vara som inte längre finns i systemet men som har blivit indexerat på Google. Om en kund klickar på denna länken kommer de till en ”sidan kan inte visas” vilket inte ger ett bra intryck.

Då kan ni skapa en redirect där källan är denna URL och destination är t ex er startsida eller ersättningsvara.

Detta är ett väldigt effektivt verktyg för att få era besökare till rätt sida.

Butik > Sökstatistik

Här ser vi de ord som era kunder har sökt efter på er sida.

Men vi kan även se vilka ord de stavar fel på. Om ni upptäcker att många stavat fel på ett visst ord kan ni skapa en ”vanlig felstavning” vilket gör att kunden då får upp en text som säger ”menade du det här”

Ni kan även använda verktyget för att lyfta fram vissa produkter som de söker efter offta så att de är synliga på ett bättre sätt. T ex via en topplista.