Release 2016-11-14 [NEH]

Nyheter

• Responsiv mall: Ny version av reCAPTCHA (spam-skydd för formulär i din webbutik) implementerad - aktivera reCAPTCHA under "Sidor -> Captchainställningar".
  • SEO-verktyg: Funktionen SEO-Rank är borttagen från systemet. Funktionen SEO-Test är kvar. Anledningen till att vi valt att ta bort funktionen SEO-Rank är att den inte fyller önskad funktion och används i mycket begränsad omfattning. För dig som önskar följa dina sidors placering på Google kan vi hänvisa till betydligt bättre produkter som gör ett bättre jobb åt dig. Kontakta oss så kan vi ge dig tips.

Fixar och förbättringar

• Bilduppladdning: Om du använder vår responsiva mall öppnas ny butikens stadardmapp när du ska ladda upp bilder via texteditorn så att du slipper klicka dig fram till rätt mapp.
  • Google Merchant Center / Google Shopping: Nu kan du få specifika URL:er till din feed för olika kombinationerer av språk och valuta, så att du kan ge Google specifika URL:er riktade till dina olika marknader. Gå till Marknadsföring -> Google-verktyg -> flik: Google Merchant Center, för att hämta dina URL:er.
  • Google Merchant Center / Google Shopping: Kampanjpriser tas bara med i feeden om artikeln har en aktiv kampanj.
  • Layouteditor: Möjlighet att ändra koppling för block. Exempelvis byta val av meny / bildspel / banner / topplista för ett block utan att behöva radera blocket och lägga till ett nytt. Systemet varnar också om blocket saknar koppling - exempelvis om du raderat den kopplade menyn / bildspelet / bannern / topplistan i butiken, men blocket är kvar i layouteditorn.
  • Layouteditor: Möjlighet att se att ett block uppdaterats i systemet sedan senaste gången mallen genererades i butiken. Därmed kan du se om du behöver generera om mallen för att ta del av alla uppdateringar / ändringar.
  • Bättre mikrodata för priser
  • Bildspel: Bättre felhantering om bildspel saknar en bild för ett visst språk som finns för ett annat språk.
  • Responsiv mall: Fixat bugg i bildspel för tablet i liggande läge.
  • Responsiv mall: Bättre felhantering i kassan om man öppnat alternativ leveransadress utan att fylla i en leveransadress.
  • Responsiv mall: Mer konsekvent presentation av icke prissatta artiklar.
  • Responsiv mall: Mer konsekvent presentation av delbetalningskostnad med SveaWebPay.
  • Responsiv mall: Kundvagnen som visar hur många artiklar som ligger i kundvagnen, räknar nu inte med rabattrader.
  • SEO: Varugruppsbilder har nu alt-text i form av varugruppens namn.
  • PayEx: Nu kan du som använder Faktura 1.0 välja om du vill skicka pappersfakturor eller PDF-fakturor till dina kunder. Inställningen görs på ditt betalsätt under fliken "Inställningar för betalleverantör".
  • PayEx: Bättre hantering av teckkodning/specialtecken, exempelvis å, ä, ö.
  • Bättre hantering av SEO-URL:er till artiklar i kundvagnen.
  • Klarna Checkout: Möjlighet att göra capture via API:et.
  • Klarna Checkout: Bättre felhantering så att reservationen inte kan visa dubbla artiklar vid dubbla anrop från Klarna. Reservationen och betalningen är korrekt, men visningen fel, vilket nu är åtgärdat.
  • PayPal: Uppdaterat fälten för uppgifterna för att koppla på PayPal så att de har samma benämningar som PayPal använder.
  • Betalsätt: I listan över betalsätt i admin kan du nu se ordningstalet som visar i vilken ordning de visas i kassan. Lägg till kolumnen med hjälp av skiftnyckeln i din betalsättslista under Order -> Betalsätt.
  • Fixat trasig länk i vänstermentn i admin till våra hjälpsidor.
  • Förbättra sökfunktionen så att sökförslagen som visas under tiden man skriver inte tar med produkter som ska döljas vid slut i lager.
  • Zendesk: Bättre hantering av första körningen av importen mellan Nordisk e-handel och Zendesk.
  • Artikelnummer som genereras automatiskt vid skapande av kampankoder eller köp N-för-M-kampanjer får nu lämpligare artikelnummer som är kompatibelt med fler externa system.
  • Fixat problem med artiklar som tappat koppling till fil-artikel vid redigering av artikel i administrationen.