Lägg till reCaptcha i din webbutik

Captcha är ett sätt att hindra webbutiken från spam och används på ett flertal ställen i din webbutik. Det finns några olika typer du kan använda dig av och nedan beskriver hur du lägger in reCaptcha i din webbutik.
reCaptcha är utvecklad av Google och siktar på att vara både säker och enkel att använda.

För att aktivera reCaptcha i din webbutik gör du följande:

1. Logga in på ditt Google-konto. Om du inte har ett Google-konto får du skapa det först.
  2. Gå därefter till https://www.google.com/recaptcha/admin.
  3. Under Register a new site behöver du fylla i två saker:
    Label - detta är endast för minnets skull och kan vara vad som helst. T.ex minwebbutik
    Domains - detta är domänen (eller domänerna) din webbutik är kopplad till. Du ska inte ha med http://. Exempel: minwebbutik.nordicshops.com
  4. Det har nu genererats två nycklar. En Site key och en Secret key. Dessa behöver du lägga in i din webbutik. Håll sidan öppen så länge, eller klistra in nycklarna i ett textdokument.
  5. Logga in i webbutikens administration och klicka på Sidor -> Captchainställningar.
  6. I rullgardinsmenyn vid namn Välj captchafunktion väljer du reCAPTCHA.

7. Skriv / klistra in Site key och Secret key från steg 4 och klicka därefter på spara.

reCaptcha kommer nu användas på alla ställen i din webbutik som kräver captcha. Detta gäller följande ställen (och endast för ej inloggade kunder):

• Nyhetskommentarer
  • Formulär
  • Önskelista
  • Produktomdöme