Black Friday-tips! Att skapa en rabatt för ett visst fabrikat

I den här artikeln så går vi igenom alla steg som krävs för att du ska kunna sätta en procentuell rabatt på alla varor som tillhör ett visst fabrikat.

Du kan göra det enligt följande steg. (Det kan vara så att du redan genomfört vissa av dessa i butiken, så läs igenom alla steg innan du gör något)

1) Skapa en kampanj under Sortiment > Inställningar, och sätt att den ska vara aktiv från och till 25/11.

2) Gå sedan till Sortiment > Varor, och välj Avancerad Sök längst upp. Där kan du välja att sortera på fabrikat. Välj det fabrikatet du vill sätta en rabatt på.

3) Nu ska vi välja alla varor som visas av söken. Om det är fler än 25 varor som ska ändras, ändra då i rullistan längst ner så att du visar alla, eller åtminstone så många som möjligt.

4) Tryck på knappen Invertera längst ner till vänster för att markera alla synliga poster.

5) Tryck på "Utför på markerade" längst ner och välj Massuppdatera. I rutan som kommer upp kan du bestämma vilken kampanj varorna du markerat ska tillhöra. Tryck sen Spara för att det ska slå igenom.

6) Efter massuppdateringen kan det vara så att sökningen har återställts och den visar alla varor igen. Gör steg 2 till 4 för att markera varorna igen.

7) När alla är markerade, tryck på "Utför på markerade" och välj Uppdatera många priser.

8) Här har du möjlighet att uppdatera priserna på varornas artiklar. Du väljer att utgå från ett pris för att uppdatera ett annat. T.ex säg vi ska sätta att kampanjpriset är 30% billigare än vanliga priset, så sätter vi "Utgå från följande pris" till Kundpris, och "Uppdatera följande pris" till Kampanj.
Välj sedan i valet "Hur uppdatera" att den ska uppdatera på procent. Sedan att det ska vara en minskning, och att det ska vara 30.

OBS! Se till att ni väljer "Kampanjpris" i "Uppdatera följande pris". OM NI VÄLJER KUNDPRIS ELLER MOTSVARANDE I BÅDA FÄLTEN SÅ KOMMER DET RÄKNAS SOM EN GENERELL PRISSÄNKNING I BUTIKEN.
OBS! Så länge du inte trycker på Spara längst ner så kommer det inte att slå igenom i butiken.
Tryck på knappen "Ta fram prisuppgifter" för att se hur priserna kommer bli. Om det ser bra ut, tryck på Spara längst ner.

9) Klart! Nu har du satt att alla varor som tillhör ett specifikt fabrikat också är en del av en kampanj som gäller den 25/11, samt att kampanjpriset ska vara 30% billigare än standardpriset.